.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


понеделник, 13 декември 2021 г.

Пухкав бял хляб с кисело мляко


 
Необходими продукти за хляб с тегло 900 г:
 
190 г вода
80 г кисело мляко
1 яйце р-р L, леко разбито
1 ч.л. сол
500 г, брашно
25 г краве масло
1 ч.л. захар
1.5 ч.л. суха мая за хляб
 


Начин на приготвяне:

Продуктите се слагат в машината по реда на изписването.
 
Тъй като хлябът е месен и изпечен в машина Bread of the world е известна с твърдите си кори при обикновените програми за бял хляб, дори и настроена на най-светла кора, хлябът е омесен и изпечен на програмата за сладък хляб. 

А вие обмислете коя е програмата, която меси и пече най-мекият и пухкав хляб. 
При повечето машини това е програмата за френски хляб (в някои машини се нарича "пухкав хляб").
 
След изваждане от машината оставете да изстине на решетка, покрит с кърпа,
 
Добър апетит!


 

https://www.facebook.com/groups/2319331888337227/posts/2844504595819951/?__cft__[0]=AZUpoWmuhw-BVzS4_QmoI6sPuNRBRH5QJifHv49VYus-qy5hs1P0efcLH14UWR1O_twjcovUE3oF-7qoibls6zEVJo5StyqIidzJC9O1UYUzPxi0knH4HaoQCY_wLoqsX3lirJnFuzg469t4pwXNcge-&__tn__=%2CO%2CP-R

Искрена Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар