.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 15 декември 2021 г.

Сос бешамел в хлебопекарна

Рецепта от Даниела Пенкова>>>

Удобството на приготвяне на соса бешамел в хлебопекарната машина е, че няма да ви се налага да стоите през цялото време до тенджерата и да бъркате с лъжица - което е неизбежно, ако го правите на котлона.

Необходими продукти:

50 гр. масло
500 мл прясно мляко
сол, черен пипер, индийско орехче
 
 
 
Начин на приготвяне:

Програмата е "мармалад" – пече и бърка
 
В първите 15 минути машината загрява и разтопява маслото.
 
 
2-3 минути, след като започне да бърка, проверете дали се е запекло брашното. 
 
Ако не го е обрало добре от стените със силиконовата лъжица (може и дървена) разнесете брашното върху маслото. 
 
 

 
Изчакайте да завърти 2-3 пъти и сложете прясното мляко и подправките. 
 
 

 
Когато останат 40 минути до края на програмата, ако бешамелът е станал с желаната от вас гъстота, спрете програмата или продължете до получаването на сос с нужната ви гъстота.
 
От началото до спирането на програмата са изминали 40 минути, включително първоначалното затопляне.
 
При толкова минути готвене става доста гъст бешамел. 
Ако на вас ви трябва по-рядък, или спрете програмата по-рано, или налейте повече мляко за по-голямо количество.
 
Забележка: бешамелът изглежда тъмен, защото има доста индийско орехче и  черен пипер.
Той не загаря при печенето в машината.
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар