.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 1 декември 2021 г.

Винен кебап в хлебопекарна машина


Рецепта от Даниела Пенкова>>>


Небходими продукти:

750 гр. свинско месо (обикновено ползвам плешка)
2 глави лук
5 с.л. олио (аз ползвам зехтин и слагам на око)
3 с.л. доматено пюре или половин домати от консерва
1 с.л. захар (за да убие киселото на доматите)
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. гореща вода
1 пълна супена лъжица с връх брашно
бахар, дафинов лист, червен пипер, черен пипер, сол
 
Програма "мармалад" (1 ч. и 20 мин., пуснах я два пъти)
Време за приготвяне: 5 минути
Време за готвене: 2 ч. и 20 мин
 
 
Начин на приготвяне:
 
Нарежете месото на малки парченца. 
Включете програма "мармалад", сложете зехтина и месото.
 
 
Оставете 30 минути, в това време нарежете лука на средно едро и го добавете, когато остават 50 минути до края на програмата. 
Оставете програмата да свърши и я пуснете пак, като добавите всичко останало. 
 

Сервирайте се с картофено пюре или бял ориз за гарнитура.
 
Добър Апетит!
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар