.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 2 декември 2018 г.

Вкусен козунак на конци в хлебопекарна машина


Рецепта на Anna Ivanova>>>

Anna Ivanova: "Не мога да не се похваля, първият ми козунак в досегашния ми живот.Мисля че се получи".


Необходими продукти за козунак с тегло 1000 г :

125 мл прясно мляко
3 яйца
150 мл разтопено краве масло
170 г захар
500 г брашно
2 пакетчета ванилия (или 2 ч.л. ром)
настърганата кора от 1 лимон (или портокал)
1 пакет (7 г) суха мая
орехи, стафиди, захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и прясното мляко се смесват и леко се разбиват.
Ако машината има функция з апредварително изравнпяване на температурата, могат да се сложат и студени. Ако няма такава функция, трябва предварително да се затоплят.

2. След течните съставки се изсипва брашното

3. Най-отгоре се  сипва маята

4. Машината се включва 2 (два!) пъти на програма "Месене"

5. При второто включване на програма "Месене" се изсипва на тънка струйка маслото

6. След като второто "месене" приключи, включваме машината на основната програма, бърз режим (като по този начин изключваме първоначалното затопляне на продуктите.
Коричка "светла", тегло 1 кг.

7. На сигнала се добавят стафидите, орехите или каквото друго предпочитате.

8. Преди да започне печенето, поръсваме отгоре със захар,

След като машината приключи работа, оставяме на режим поддържане на топлината за около половин час, след това може да извадим козунака и да го охладим на решетка.


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар