.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 15 декември 2021 г.

Мляко с ориз в хлебопекарна машина

Рецепта от Пенка Кацaрова>>>


Необходими продукти:

1 ч.чаша ориз балдо
2.5 ч.чаши прясно мляко
1 ч.чаша вода
100 г захар (или на вкус)
ванилия
щипка сол
 

Начин на приготвяне:

Оризът се измива добре и се накисва във вода за 1.5 часа във вода.

В тавата на машината се сипват водата, прясното мляко, накиснатия и отцеден ориз и солта.

Включва се програма "мармалад"

Машината се наглежда и когато в тавата започне да се вижда оризът, се добавят захарта у ванилията.
 
Млякото с ориз би трябвало да е готово за един цикъл на програмата.
Ако ви се струва недоварено, може да повторите цикъла, като изключите машината, когато оризът е готов. 

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар