.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 1 декември 2021 г.

Точен и усукан тутманик, омесен и изпечен в хлебопекарна машина

Рецепта от Теодора Вълева>>>

 

Необходими продукти:

150 мл. прясно мляко (леко затоплено)
1 яйце
2-3 суп. лъж. олио
1 малка мер. лъж. сол
300 гр. брашно
1 малка мер. лъж. мая
1 малка мер. лъж. захар
2 суп. лъж. кисело мляко
 
  
Начин на приготвяне

Месим на програма само за месене и втасване, но не изчакваме до край програмата, а като втаса леко, натискаме пауза и изваждаме тестото. 

Разточваме на правоъгълник мажем с олио, ръсим сирене и оформяме. 

Махаме бъркалките, връщаме оформения тутманик в машината и оставяме да втаса с оставащото време на програмата.

После печем за около 45 мин. на програма само за печене.

 Добър апетит!

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар