Необходими продукти:
За фермента:
140 гр. брашно
250 мл. топло прясно мляко
7гр.суха мая
За тестото:
125 гр. захар
110 гр. краве масло
2 яйца
1 жълтък
350 гр. брашно
1 с.л. настъргана лимонова и портокалова кора
1/2 ч.л. сол
200 гр. стафиди (аз сложих червени боровинки накиснати в ром)
125 гр. захаросани плодове
180 гр. ситно нарязани бадеми
ванилия
зрънца кардамом
индийско орехче
Начин на приготвяне:
В
купа се смесват 140 гр. брашно, 250 мл. топло прясно мляко, 7гр. суха
мая.
Покрива се и се оставя да втаса за 45-60 мин.
В хлебопекарната
сложих захарта, маслото(на стайна Т), яйцата, жълтъка + втасалата смес и
дугото брашно 350 гр.
Меси се на програма за месене.
Преди да свърши месенето, се слагат сушените боровинки, бадемите и
шоколадови капки.
Оставя се да втаса в хлебопекарната.
Пече се на програма
само за печене за 45-50мин.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар