.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 15 декември 2021 г.

Панетоне, изцяло направено в хлебопекарна

Рецепта от Теодора Вълева>>>

Необходими продукти:

За фермента:

140 гр. брашно
250 мл. топло прясно мляко 
7гр.суха мая

За тестото:

125 гр. захар 
110 гр. краве масло 
2 яйца 
1 жълтък 
350 гр. брашно 
1 с.л. настъргана лимонова и портокалова кора 
1/2 ч.л. сол 
200 гр. стафиди (аз сложих червени боровинки накиснати в ром)  
125 гр. захаросани плодове 
180 гр. ситно нарязани бадеми
ванилия
зрънца кардамом
индийско орехче
 

 
Начин на приготвяне: 

В купа се смесват 140 гр. брашно, 250 мл. топло прясно мляко, 7гр. суха мая. 
 
Покрива се и се оставя да втаса за 45-60 мин. 
 
В хлебопекарната сложих захарта, маслото(на стайна Т), яйцата, жълтъка + втасалата смес и дугото брашно 350 гр. 
 
Меси се на програма за месене. 
 
Преди да свърши месенето, се слагат сушените боровинки, бадемите и шоколадови капки.
 
Оставя се да втаса в хлебопекарната. 
 
Пече се на програма само за печене за 45-50мин.
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар