.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 19 декември 2021 г.

Козуначени кифлички

Рецепта от Miglena Apоstolova>>>

Необходими продукти за 30 бр малки кифлички:

🥐3 яйца (на едното му се отделя жълтъка)
 
🥐125мл прясно мляко
 
🥐100мл мазнина(50 мл олио и 50 гр краве масло)
 
🥐100 гр захар 
 
🥐1 пакетче Ванилена захар
 
🥐100гр стафиди накиснати в подходящ алкохол (ако правите кифличките за деца, може да накиснете стафидите във вода)
 
🥐1 кутия обикновен локум
 
🥐Кората на 1 лимон
 
🥐500 гр брашно
 
🥐1 пакетче суха мая (7 грама)
 
🥐1 с.л. сол
 

Начин на приготвяне:

в машината се сипват течните съставки, после сухите. 

Върху брашното в ямка се слага маята, в друга - солта. 

Включва се програма тесто. Меси 30 минути и се стартира отново. 

Пак се изчаква 30 минути да меси и се стартира за трети път. 

Последния път машината се включва да меси 1 час. 

Тестото се извада, оформят се кифличките и се поставят във форма за мъфини. 

Кофличките втасват в предварително загрята фурна на температура 50С.

Намазат си с жълтък, разреден с 3 с.л. прясно мляко. 

Пекат се на 150 градуса с вентилатор (което е 170 градуса без вентилатор).

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар