.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 8 януари 2021 г.

Козунак на конци с прясно и кисело мляко, омесен и изпечен в хлебопекарна машина


 Рецепта от Valentina Sabeva>>>

Необходими продукти:

Смес N 1
 
2 с.л кисело мляко /30 гр./
130 гр захар
2 яйца
2 с.л олио
40 гр. масло
1шишенце ванилия
1шишенце лимонова есенция
 
Смес N 2

100 мл топло прясно мляко
1/2 кубче мая или 7 гр. суха на Йоткер
1 с.л захар
1 с.л брашно 
 
430 г пресято брашно 

Начин на приготвяне:

Смес 1 разбиваме в купичка и изсипваме в кошницата на машината.

След това разбиваме смес 2 и изсипваме върху смес 1.

Върху двете течни смеси изсипваме пресятото брашно:

Пускаме на програма основна или сладък хляб / разликата в програмите е 5 минути/.
 
След последното бъркане 1:50 ч. вадим тестото, разделяме на 3 дълги части и добавяме предварително накиснати стафиди, локум и/или ядки. Усукваме всяко парче и сплитаме козунака. Връщаме обратно в хлебопекарната.
 
 Преди започване на печенето около 1 час ... мажем с жълтък и поръсваме със захар. Добавяме и различни ядки за разкош.
 
 💡Трикове: 
 
Спирам няколко пъти хлебопекарната от тока за да увеличи времето за втасване.
 
Колкото по-добре усуча тестото, толкова конците са по ясно изразени.
 
Добавям и 2 супени лъжици кокосови стърготини към брашното и става супер
 
 

1 коментар: