Рецепта от Глория С.Матева>>>
Необходими продукти:
200мл прясно мляко
250мл вода
50мл олио
5гр сол
700гр брашно
10гр жива мая
Начин на изпълнение:
Зареждат се продуктите по реда на писването им в машината и се включва програната за основен хляб.
Докато машината меси, в купичка с еприготвя смес от 50 мл оилио 0 подправки по желание ( вс лучая подправките са чубрица, червен пипер и къри).
След края на второто месене машината се спира на пауза (10мин).
От тестото се късат топки с големина оа орех, топят се в мазнината с подправките и се нареждат обратно във ваничката на машината.
Ваничката се връща в машината и се изключва паузата (машината продължава работа от момента, в който е била стопирана.
След изпичане се изчаква желаното време на режим на поддържане на топлината (не по-малко от 15 минути, но е най-добре да е целият един час, при възможност.
През това време завършват химическите процеси на печенето и хлябът достига оптималния си вкус и мекота.
Изважда се от машината и се оставя на решетка, покрит с кърпоа, да изстиине.
Такъв хляб е най-вкусен чупен, а не рязан!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар