.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


понеделник, 1 февруари 2021 г.

МАЙМУНСКИ ХЛЯБ В ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА

 

Рецепта от Глория С.Матева>>> 

Необходими продукти:

200мл прясно мляко
250мл вода
50мл олио
5гр сол
700гр брашно
10гр жива мая
 
Начин на изпълнение:
 
Зареждат се продуктите по реда на писването им в машината и се включва програната за основен хляб.
 
Докато машината меси, в купичка с еприготвя смес от 50 мл оилио 0 подправки по желание ( вс лучая подправките са чубрица, червен пипер и къри). 

След края на второто месене машината се спира на пауза (10мин). 
 
От тестото се късат топки с големина оа орех, топят се в мазнината с подправките и се нареждат обратно във ваничката на машината. 
 
Ваничката се връща в машината и се изключва паузата (машината продължава работа от момента, в който е била стопирана. 
 
След изпичане се изчаква желаното време на режим на поддържане на топлината (не по-малко от 15 минути, но е най-добре да е целият един час, при възможност. 
През това време завършват химическите процеси на печенето и хлябът достига оптималния си вкус и мекота.
 
Изважда се от машината  и се оставя на решетка, покрит с кърпоа, да изстиине. 

Такъв хляб е най-вкусен чупен, а не рязан!

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар