Класическа рецепта, адаптирана за хлебопекарна от Пенка Кацарова>>>
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:
200 г гъби печурки
1 глава лук
1 к.ч. сметана
2 с.л. зехтин
1 морков
1 картоф
3 скилидки чесън
куркума
магданоз
копър
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите
(200 г) се почистват и нарязват на по-дребни парчета.
Лукът се нарязва на ситно.
Ястието се приготвя на програма "мармалад". През първите 20 минути , преди за завъртят бъркалките, се задушават лукът, после се добавят гъбите.
Щом полуомекнат,
се налива вода.
Добавят се морковът и картофът на кубчета, посолява се и се
оставя чорбата да се готви до края на приграмата.
Прибавят се
куркумата и сметаната (може и без сметана ), тук е време за
застройката, след което супата отново ври 3-4 минути.
Поднася се топла,
поръсена със ситно нарязан копър и магданоз.
По желание може да се
сервират и крутони в отделна чинийка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар