Необходими продукти:
200 г кайма
1-2 червени (и/или зелена чушка
1 глава лук
2 моркова
3 картофа
стъбла целина
1 шепа фиде
3 с.л. зехтин
сол на вкус
няколко стръка магданоз
За застройката:
1 яйце
1 чашка кисело мляко
малко лимонов сок (опционално, за постигане на гладка застройка)
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците на дребно.
Гответе на програмата за мармалад.
Във фазата на затопляне сложете зехтина, лука, чушките, моркова и стъблата
целина.
По средата на първия цикъл добавете картофите на малки кубчета.
Добавете солта, налейте 2 л. вряла вода.
Добавете и каймата, от която сте направили дребни топчета.
Когато програмата приключи, може да я включите втори път, за да се сварят добре продуктите.
10 минути преди края на програмата (или когато прецените, че продуктите са добре сварени), застройте с разбитото яйце и киселото мляко.
Авторката на рецептата посочва, че застройката и е на парцали, защото така я обича.
Но ако вие я обичате
гладка, трябва да я темперирате с 2-3 черпака от супата, преди да я
добавите.
Накрая добавете ситно нарязания магданоз
Добър апетит!.
Няма коментари:
Публикуване на коментар