.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


четвъртък, 2 декември 2021 г.

Супа топчета в хлебопекарна машина

Рецепта от Даниела Пенкова>>>

Необходими продукти:

200 г кайма
1-2 червени (и/или зелена чушка
1 глава лук
2 моркова
3 картофа
стъбла целина
1 шепа фиде
3 с.л. зехтин
сол на вкус 
няколко стръка магданоз
 
За застройката:
1 яйце
1 чашка кисело мляко
малко лимонов сок (опционално, за постигане на гладка застройка) 

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на дребно.
 
Гответе на програмата за мармалад.
 
Във фазата на затопляне сложете зехтина, лука, чушките, моркова и стъблата целина.
 
По средата на първия цикъл добавете картофите на малки кубчета.
 
Добавете солта, налейте 2 л. вряла вода. 
 
Добавете и каймата, от която сте направили дребни топчета.
 
Когато програмата приключи, може да я включите втори път, за да се сварят добре продуктите.

10 минути преди края на програмата (или когато прецените, че продуктите са добре сварени), застройте с разбитото яйце и киселото мляко.
 
Авторката на рецептата посочва, че застройката и е на парцали, защото така я обича.
Но ако вие я обичате гладка, трябва да я темперирате с 2-3 черпака от супата, преди да я добавите. 
 
Накрая добавете ситно нарязания магданоз
 
Добър апетит!.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар