.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 1 декември 2021 г.

Баница от накъсани кори в хлебопекарна машина

Рецепта от Пенка Кацарова>>>

Необходими продукти:

3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
Натрошено сирене (на око)
1 кафена чашка олио
 
Кори за баница:  
Слагам ги на око , според заливката, с която ги смесвам. Да не е рядка , средно гъста. Ако корите са пълнозърнести, трябва да са по-малко, защото са по-дебели.
 Баницата на снимката е с фини бели кори и се наложи да добавя още.Тънките кори бързо омекват.Внимавам да не се получи каша.

Начин на приготвяне:

В купа разбих 3 яйца, щипка сол,ч.л. захар ,ч.чаша кисело мляко с ч. л. сода / може и бакпулвер/, 1 каф. чашка олио.Добавих и натрошено сирене /на око/.Така получената смес обърках с накъсаните кори .
Всичко това изсипах във ваничката и включих на програма ПЕЧЕНЕ /средно/ ,на 1 час. Много ни беше вкусно.Долната коричка не е изгоряла и беше приятно хрупкава.
 
Добър апетит!
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар