.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


събота, 18 декември 2021 г.

Многозърнест хляб с прясно мляко

Рецепта от Богито Божилова>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1000 г:

300мл. хладка вода, 
150мл.топло пр.мляко,
2с.л.олио
1с.л.оцет
1с.л.ракия
1ч.л.захар
500 гр.пълнозърнесто брашно (от Lidl) 
200гр.типово ,
шепа фини овесени ядки
1ч.л.сол

*10г жива мая  (или 1 1/2 ч.л.суха мая) 
 
Начин на приготвяне: 
 
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар