.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


понеделник, 7 януари 2019 г.

Хляб с айрян и пълнозърнесто брашно

Рецепта от Borislava Simeonova>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1000 грама:

260 мл айрян
2-3 с.л.олио
2 ч.л.сол ,
1.5 с.л.захар
2 бр. яйца, леко разбити с вилица
500 г бяло брашно
100 г пълнозърнесто брашно 
2 с.л.сухо мляко
2 ч.л. суха мая


Продуктите се слагат в машината по реда на изброяването.
Хлябът се пече на програма за основен хляб (в повечето машини това е първа програма), коричка средно изпечена (medium).

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар