.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Баница в хлебопекарна машина

https://everything-about-bread.blogspot.com/2021/12/blog-post_1.html

в изпълнение на Даниела Прнкова>>>

по рецептата на Пенка Кацарова>>>
 

Необходими продукти:

3 яйца
1 к.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
400 гр. кори за баница
200 гр. сирене
1 ч.л. сода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
 
Време за приготвяне 10 минути.
Време за печене 1 час (при мен 1 ч. и 20 мин.)

 


 Начин на приготвяне:

В купа се разбъркват яйцата, добавя се киселото мляко, в което е загасена содата, олиото, захар, сол и сирене. 

Разбърква се добре и се добавят нарязаните на парченца кори за баница. 

 

Пече се на програмата "печене ", като бъркалките не са нужни и се изваждат предцарително.


Програма за печене е с продължителност 1 час, но но баницата тук е печена 1:20 часа, като за целта програма "печене: е включена допълнително за още 20 мин.

 


Допълнителни бележки на авторката по рецептата:

"Според мен няма нужда от сол, поне за моя вкус. Явно сиренето ми е достатъчно солено. 
 
За първи път слагам захар в баница, но не сладнеше, както се притеснявах, и ще слагам и в бъдеще. Но и да не сложите, едва ли ще е проблем. 
 
Оставих си 4 кори от пакета, че ще ми трябват за друго утре. Мисля, че като количество са идеални така. 
 
На вкус си е идеална, не се усеща сухота или друго.
Задължително ще я правя пак, коричката е превъзходна, не ми се налага да наглеждам и мога да изкажа само суперлативи.
 
Добър апетит!"

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар