https://everything-about-bread.blogspot.com/2021/12/blog-post_1.html
в изпълнение на Даниела Прнкова>>>по рецептата на Пенка Кацарова>>>
Необходими продукти:
3 яйца
1 к.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
400 гр. кори за баница
200 гр. сирене
1 ч.л. сода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Време за приготвяне 10 минути.
Време за печене 1 час (при мен 1 ч. и 20 мин.)
Начин на приготвяне:
В купа се разбъркват яйцата, добавя се киселото мляко, в което е загасена содата, олиото, захар, сол и сирене.
Разбърква се добре и се добавят нарязаните на парченца кори за баница.
Пече се на програмата "печене ", като бъркалките не са нужни и се изваждат предцарително.
Програма
за печене е с продължителност 1 час, но но баницата тук е печена 1:20
часа, като за целта програма "печене: е включена допълнително за още 20
мин.
Допълнителни бележки на авторката по рецептата:
"Според мен няма нужда от сол, поне за моя вкус. Явно сиренето ми е достатъчно солено.
За първи път слагам захар в баница, но не сладнеше, както се притеснявах, и ще слагам и в бъдеще. Но и да не сложите, едва ли ще е проблем.
Оставих си 4 кори от пакета, че ще ми трябват за друго утре. Мисля, че като количество са идеални така.
На вкус си е идеална, не се усеща сухота или друго.
Задължително ще я правя пак, коричката е превъзходна, не ми се налага да наглеждам и мога да изкажа само суперлативи.
Добър апетит!"
Няма коментари:
Публикуване на коментар