Рецепта от Пенка Кацарова>>>
Необходими продукти:
0.500 г леща
олио
1 стрък праз
1 морков
1 червена пиперка
2-3 скилидки чесън
1,5ч.ч. зелева чорба
червен и черен пипер
куркума
чубрица
магданоз/по желание/
Начин на приготвяне:
На дъното на ваничката се налива олиото и се вклюва програма "мармалад".
След като мазнината се загрее , се добавят всички зеленчуци, нарязани на дребно.
Позадушиха се и налях
1,5 ч.ч. гореща вода и 1,5 ч.ч. зелева чорба.
След края на програмата се вклюва повторно /лещата си показва за колко /.
Накрая се добавя магданоза.
Забележка на авторката: "Хлебопекарната не се вмирисва, ако някой (пак) се интересува".
Добър апетит!
На тези читатели, които биха се зачудили на лещата в машината за хляб, препоръчвам следното четиво:
Няма коментари:
Публикуване на коментар