.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 9 януари 2022 г.

Леща яхния в хлебопекарна машина

Рецепта от Пенка Кацарова>>>

Необходими продукти:

0.500 г леща
олио
1 стрък праз
1 морков
1 червена пиперка
2-3 скилидки чесън
1,5ч.ч. зелева чорба
червен и черен пипер
куркума
чубрица 
магданоз/по желание/
 

 
Начин на приготвяне:
 
На дъното на ваничката се налива олиото и се вклюва програма "мармалад".
 
След като мазнината се загрее , се добавят всички зеленчуци, нарязани на дребно.
 
Позадушиха се и налях
1,5 ч.ч. гореща вода и 1,5 ч.ч. зелева чорба.
 
След края на програмата се вклюва повторно /лещата си показва за колко /.
 
Накрая се добавя магданоза.
 
Забележка на авторката: "Хлебопекарната не се вмирисва, ако някой (пак) се интересува".

Добър апетит!

 

На тези читатели, които биха се зачудили на лещата в машината за хляб, препоръчвам следното четиво:

Каква е идеята в хлебопекарна машина да се пече пиле? Това не било мулъикукър)>>>


Няма коментари:

Публикуване на коментар