.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


събота, 2 януари 2021 г.

Ръжен пълнозърнест хляб с нахутена закваска

 

Авторска рецепта на Иван Новаков>>>

Необходими продукти:

400мл вода с темп. 37°C 
 
36гр. нахутена закваска, разбърква се
 
по 1 ½ с .лъжици захар, олио и оцет
 
275 гр. пълнозърнесто пшенично брашно
 
400 гр. пълнозърнесто ръжено
 
на върха 2 ч.л. сол
 
Продуктите се добавят в кошницата на машината по реда, в който  са посочени по-горе.
 
Нахутена закваска (мая) може да си купите на сайта на производителя тук>>>

 

Начин на приготвяне:

Хлябът е омесен и изпечен на custum програма  с 2 часа отложен старт.
 
Параметрите на програмата са зададени по следния начин:
 
1. Месене 12мин, 
2. Втасване 30 мин, 
3. Месене 8 мин, 
4. Втасване 60 мин,
5. Печене 60 мин.
 
След второто месене се правят прорези на повърността.
 
Общо време е 4:50 мин, но резултатът определено си заслужава. 
Идеята ми е да постигна максимално здравословен хляб с минимум усилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар