Изпитана рецепта от Miglena Apostolova>>>
Необходими продукти:
Първото втасване е в машината, но под мое наблюдение, а след оформяне втасва втори път в тавата.
Оформих питката по свое желание.
Тази форма е питка "кръфин".
Разточвам правоъгълник, които намазвам с масло. Навивам го на руло и го режа на две по дължина. Навивам два "охлюва" с отрязаната страна навън. Слагам ги в тавата един върху друг.
Оставям да втаса поне час на стайна температура.
Намазвам с жълтъка и поръсвам със сусам.
Започвам да пека на 180 градуса за 30-40 минути, защото питката е висока.
Покривам с алуминиево фолио, за да не прегори.
Допичам на 220 градуса за 20 минути, като се ориентирам по цвета на коричката.
След изпичане поръсвам със студена вода и завивам с кърпа за 10-15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар