.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 9 януари 2022 г.

Патладжани – лодки с пълнеж от пилешка кайма и зеленчуци в хлебопекарна машина

Рецепта от Пенка Кацарова>>>

Необходими продукти:

2 патладжана
 
300 г пилешка кайма 
 
Зеленчуци по желание и на вкус: лук, моркови, зелена и/или червена пиперка, скилидка чесън - колкото и каквото обичате
 
малко настърган кашкавал за посипване

Начин на приготвяне:

Зеленчуците за плънката се задушават, добавя се каймата, подправката за пиле, разбърква се да се задуши и тя.

Патладжаните се запичат леко от двете страни на програма "печене" в машината, за да омекнат малко.

После се разрязват на две и се запичат допълнително. 

 

Запечените патладжани се пълнят с плънката, посипва се настърган кашкавал и се дозапичат.

 

Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар