.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 14 януари 2022 г.

Мека пухкава питка с масло и сирене, омесена в хлебопекарна машина и изпечена във фурна

Рецепта от Виктория Георгиева>>>


Необходими продукти: 

За тестото
 
240 мл. вода
2 с.л. зехтин
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
200 г кисело мляко
700 г брашно
2 ч.л. суха мая
 
За пълнежа:
 
100 г масло
350 г сирене 

За намазване

1 жълтък + няколко капки вода или прясно мляко

За поръсване:

сусам
 


 
Начин на приготвяне:
 
Продуктите се слагат в машината по реда, в който са изписани.
 
Включва се програма "месене и втасване".
 
След като тестото удвои обема си, се изважда от машината и се разделя на 3 топки.
 
Всяка топка се разточва, слага й се маргарин или масло и сирене се разнася. 
 
И така, като се сложат се разточва отгоре следващата топка и по същия начин и третата. След като е готово се увива (като рогче) и се разрязва на кръгчета. 
 
Нарежда се в тавата и намазва с жълтък. 
 
Оставя се   на топло да втаса и се пече на 200 градуса до приятна зачервена коричка.
 
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар