Необходими продукти:
За тестото
240 мл. вода
2 с.л. зехтин
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
200 г кисело мляко
700 г брашно
2 ч.л. суха мая
За пълнежа:
100 г масло
350 г сирене
За намазване
1 жълтък + няколко капки вода или прясно мляко
За поръсване:
сусам
Начин на приготвяне:
Продуктите се слагат в машината по реда, в който са изписани.
Включва се програма "месене и втасване".
След като тестото удвои обема си, се изважда от машината и се разделя на 3 топки.
Всяка топка се разточва, слага й се маргарин или
масло и сирене се разнася.
И така, като се сложат се разточва отгоре
следващата топка и по същия начин и третата. След като е готово се увива
(като рогче) и се разрязва на кръгчета.
Нарежда се в тавата и намазва с
жълтък.
Оставя се на топло да втаса и се пече на 200 градуса до приятна зачервена коричка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар