Необходими продукти
За тестото за 4 броя пиде:
1 яйце на стайна температура
260 гр. брашно
1 пълна с връх лъжица кисело мляко
5-7 гр. мая
2 с. л. зехтин
50 мл. топла вода
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
За плънката:
запържена
зелена чушка, лют пипер, 3 скилидки чесън + задължително кимион, ако не
сте сложили в рагуто + кашкавал за поръсване (след като се завие във
формата на пиде, вижда се на снимките).
Начин на изпълнение:
Използвах рецептата, която принципно правя на ръка. Оказа се, че хлебопекарната меси чудесно по тази рецепта, а втасването е перфектно (не винаги е било така при нормалното домашно втасване - явно понякога температурата в стаята не е идеалнa, докато в хлебопекарната е перфектна).
Продуктите се слагат в хлебопекарната в следния ред: яйце, кисело мляко, вода, зехтин, захар, сол, брашно, мая.
Включва се програма "тесто" – меси и втасва. Програмата се спира след като тестото удвои обема си.
!!! По идея на авторката:
Ако машината ви е с голяма ваничка и посоченото количество тесто е малко, извадете едната бъркалка, за да не се разделя тестото при месене между двете бъркалки.
Едната бъркалка идеално ще омеси тестото:
Тестото се изважда от машината, разделя се на 4 и се разточва във формата на лодка.
Оттук
нататък може да се напълни с каквото искате - има стотици рецепти с
нета.
Тук пидетата са напълнени с Рагу по италиански в хлебопекарна машина от Даниела Пенкова>>>
Няма коментари:
Публикуване на коментар