.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 9 януари 2022 г.

ПИДЕ В ХЛЕБОПЕКАРНА

Рецепта от Даниела Пенкова>>>>

 

Необходими продукти 

За тестото за 4 броя пиде:

1 яйце на стайна температура
260 гр. брашно
1 пълна с връх лъжица кисело мляко
5-7 гр. мая
2 с. л. зехтин
50 мл. топла вода
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол

За плънката: 

запържена зелена чушка, лют пипер, 3 скилидки чесън + задължително кимион, ако не сте сложили в рагуто + кашкавал за поръсване (след като се завие във формата на пиде, вижда се на снимките).
 


 Начин на изпълнение:

 Използвах рецептата, която принципно правя на ръка. Оказа се, че хлебопекарната меси чудесно по тази рецепта, а втасването е перфектно (не винаги е било така при нормалното домашно втасване - явно понякога температурата в стаята не е идеалнa, докато в хлебопекарната е перфектна).

Продуктите се слагат в хлебопекарната в следния ред: яйце, кисело мляко, вода, зехтин, захар, сол, брашно, мая.

 
Включва се програма  "тесто" – меси и втасва. Програмата се спира след като тестото удвои обема си.
 
!!! По идея на авторката:
Ако машината ви е с голяма ваничка и посоченото количество тесто е малко, извадете едната бъркалка, за да  не се  разделя тестото при месене между двете бъркалки. 
 
Едната бъркалка идеално ще омеси тестото:
 

 
 Тестото се изважда от машината, разделя се на 4 и се разточва във формата на лодка. 
 
 
Оттук нататък може да се напълни с каквото искате - има стотици рецепти с нета.
 


Посипват се с настърган кашкавал и се пекат в предварително загрята фурна на 200С за 12-12 минути.
 

 
Добър Апетит!


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар