.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 14 януари 2022 г.

Типово хлебче с ленено семе и черен кимион

Рецепта от Galq Lacheva>>>

 
Необходими продукти за хляб 850 г:
 
10 г жива мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч. л. олио
2 ч. л. оцет
350мл вода
500г типово брашно
1 с.л.ленено семе
2 ч.л черен кимион
 

 Начин на изпълнение:

В купичка сложете  захарта, част от водата, затоплена, натрошете маята и малко брашно, разбъркайте, похлупете купичката и оставете за половин час да шупне .

Във ваничката на машината останалата вода, шупналата мая, олиото, оцета, брашното, солта и семената по реда, в който са посочени.

Включете програмата за основен хляб, 900 г, средна коричка.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар