.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 3 януари 2021 г.

Здравословен солен кейк без брашно в хлебопекарна машина

 

Рецепта от Bonelia Peteva>>>

Необходими продукти за кекс с тегло 800 г:

2 ч.чаши овесени ядки

1 ч.чаша кисело мляко

3 яйца

100 г сирене - настъргано

100 г кашкавал - настърган 

слънчогледови семки

тиквени семки

1 малка връзка пресен копър

1 малка връзка пресен магданоз

1/2 ч.чаша зехтин или олио

1 ч.л. сода


 Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на пяна в купа.

Към тях последователно се добавят течните съставки, разбъркват се до еднородност.

След това се сипват  овесените ядки и се оставя десетина минути малко да набъбнат.

Прибавят сирената, семките, нарязаните на ситно копър и магданоз. (Малко от копъра се оставя за посипване отгоре)

Добавя се содата и се разбърква. 

Оставя се сместа да шупне и се излива в контейнера за хляба.

Пече се на програма "Bake" 55 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар