.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


сряда, 6 януари 2021 г.

Нетрадиционен хляб от ръж и просо

 

Рецепта от Mihaela Moskova>>

Необходими продукти:

Вода - 100 мл.
Кис. мляко - 60 гр.
Сол - 1 равна ч. л.
Захар - 15 гр.
Сл. олио - 1 1/2 с. л.
Течен малц - 1 1/2 с. л.
Брашно от просо - 85 гр.
Брашно от ръж - 160 гр.
Какао на прах - 5 гр.
Кориандър на прах - 1 ч. л.
Инстантна мая 1 пак от 7 гр.
Тиквено семе - 2 с. л.
слънчогледово семе - 2 с. л.
 

Начин на приготвяне:

Хлябът е омесен и изпечен в "Tefal Pain & tresors maison",
на програма N 8 "ръжен хляб", тежина 500 гр, коричка тънка.
 
Бележка от Mihaela Moskova:
 * "...тъй като тестото е много тежко и специфично, докато траеше процеса на месенето, с шпатула му "помагах" и когато започна процеса на втасване, го оформих на тухличка пак с шпатулата".

Няма коментари:

Публикуване на коментар