.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 3 януари 2021 г.

Пълнозърнест пшеничен хляб с прясно мляко

 

Рецепта от Miglena Apostolova>>>

Необходими продукти за хляб 900 г:

150 мл. вода
150 мл. прясно мляко
2 и 1/2 с.л. олио
2 с.л. кафява захар
2 ч.л. сол
2 мерителни чаши (от машината) пълнозърнесто брашно
2 мерителни чаши (от машината) бяло брашно
1.5 ч.л. мая(4.5 гр)

Начин на приготвяне:

Продуктите се изсипват в контейнера за хляб на машината по реда, посочен по-горе.

Ако машината е Panasonic, най-отдолу се сипват сухите съставки, върху тях - течните. Маята се поставя в диспенсъра за мая.

Пече се на програма #3 Whole Wheat (от бутона MENU)

Размер на хляба 2 lb (900 г)

Коричка - dark (тъмна)


Няма коментари:

Публикуване на коментар