.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 8 януари 2021 г.

Пълнозърнест хляб с брашно от лимец с нахутена закваска

 

Рецепта от Valia Mladenova>>>

Необходими продукти:

260гр брашно от лимец

260гр бяло брашно

320гр хладка вода

25 гр нахутена мая за хляб

2с.л. захар и 

2 с.л. олио.

Начин на приготвяне:

80гр брашно от лимец се смесва с 320мл хладка вода. 

Прибавя се маята, захарта и олиото. 

Размесват се и сместа стои покрита 1 час на топло да шупне. 

Сипва се в контейнера на хлебопекарната. Отгоре се добавя останалото брашно и в кладенче се слага малко сол.

Пече се на програма "Пълнозърнест хляб", тегло 1кг; тъмна коричка 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар