.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 7 май 2021 г.

ПУХКАВ КОЗУНАК, ОМЕСЕН И ИЗПЕЧЕН В ХЛЕБОПЕКАРНА МАШИНА

Изпълнен от Galq Lacheva>>>

Необходими продукти за козунак с тегло 900г:

65 мл топло мляко
 
20 г жива мая (разтваря се с 2 с.л. от прясното мляко, 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно да се активира), или 7 г суха мая
 
3 яйца (1 жълтък се отделя за намазване)
 
100 г разтопено краве масло
 
425 г брашно
 
100г захар
 
1/3 ч.л. сол
 
кората от половин лимон + 2 ванилии
 
Начин на приготвяне:
 
Продуктите се слагат в машината, отдолу течните, отгоре сухите.
 
Включва се на програма сладък хляб, коричка светла.
 
На звуковия сигнал се сипва настърганата лимонова кора.
 
Когато козунакът се надигне, се намазва с 1 жълтък и внимателно се ппоръсва със захар.
 
Добър апетит!
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар