.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


понеделник, 31 май 2021 г.

ПУХКАВ КОЗУНАК НА КОНЦИ, МЕСЕН В МАШИНА И ИЗПЕЧЕН ВЪВ ФУРНАТА


 

Необходими продукти:

3 яйца
125мл прясно мляко
100мл масло (олио, свинска мас)
100гр захар (ако обичате по сладък може да добавите 1-2 с.л. течен подсладител)
2 кутии локум
кора от лимон
500гр брашно (пресято 3 пъти)
1 пакетче суха мая (7гр)
 
 

 
Начин на приготвяне:

Разтваряме захарта в топлото мляко и изсипваме в контейнера на машината. 

Добавяме кората от лимон, разбитите яйца, разстопеното масло , брашното и накрая маята.

Пускаме програмата за тесто с мая.

Оформяме козунака и го слагаме във фурната на 50°С за 40мин.  

След това намазваме със малко мляко и поръсваме със захар (ако искате Вие може да си оставите 1 жълтък и да намажете с него).  

Печем на 160°С с вентилатор 20 мин , след това покриваме отгоре с хартия за печена и печем още 20 мин, махаме хартията и печем още 5-10 мин до готовност . 

Оставяме го да изстине за 5 мин и го изваждаме от иенската тенджерам в която е печен. Слагаме го на решетка за да доизстине . 

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар