.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


четвъртък, 20 май 2021 г.

СЕЛСКИ ХЛЯБ С ЧУБРИЦА И ЧЕРВЕН ПИПЕР



Рецепта от Мария-Магдалена Стоянова>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1 кг:
 
300мл прясно мляко
2 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. захар
1.5 с.л. масло (маргарин/мас)
1 с.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
540 г. бяло брашно
7 г. суха мая
 
 
Начин на приготвяне:
 
Яйцата предварително леко се развиват.
 
Ако машината няма функция за предварително затопляне на продуктите, те трябва предварително леко да се затоплят.
 
Всички продукти се слагат в машината по реда, по който са посочени.

Най-отгоре, върху брашното се слага маята.

Включваме на програма "основен хляб", тегло 1 кг, коричка средна.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар