.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 30 април 2021 г.

ДАЙТЕ МИ РЕЦЕПТА ЗА " ТАЗИ" МАШИНА!

 


Защо, смятате, ВСИЧКИ МАШИНИ ЗА ДОМАШЕН ХЛЯБ са снабдени с един основен набор от програми - такива като "основен" хляб, "пълнозърнест" хляб, "френски" - пухкав хляб с тънка коричка, "сладък" хляб", "хляб без глутен"?!
Това са основните програми, които ги има всяка една машина за хляб!

Ами много просто: Производителите на машини за хляб отдавна са измислили, че всеки един желан от потребителя хляб би трябвало да може да се изпече във всяка една машина!
 
И затова да се задава отново и отново нелепия въпрос "Някой може ли да ми  даде  рецепта за тази или онази машина"?, намирисва на неспособност да разсъждаваш с онова, детo го носиш на раменете си.
 
Разбира се, някои машини имат само основните видове програми, други - повече и различни видове - специализирани програми, за ценителите на различни  специфични, специални печива.
Но това е проблем, който се решава още когато си избираме машината за хляб и след като си я изберем, ако не е това, което ни е било нужно, трябва да виним само себе си и никой друг, че не сме мислили и  разсъждавали, когато му е било времето. 


Друг е въпросът, че размерите печива, които могат да пекат различните машини се различават. Защото един  си купува машина за двама, пък и тези двама не ядат много хляб. Друг купува машина за многолюдна челяд гладници!

И ако сме си харесали рецепта, но тя е за 750 грама печиво, а на нас ни е нужна рецепта за 1500?! Тогава какво?! 
Е, пак има изход и той е изключително простичък, при това многократно обясняван! 

Но за да "открие" човек тези "премъдрости", трябва да не го мързи да се поогледа къде какво има публикувано, да попрочете едно-друго...

И всичко ще си дойде на мястото! И без да се чувства неловко, че е задавал недотам умни въпроси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар