.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


вторник, 25 май 2021 г.

КОЗУНАК, ОМЕСЕН И ИЗПЕЧЕН ИЗЦЯЛО В МАШИНАТА ЗА ХЛЯБ

По рецепта на Иван Звездев


Необходими продукти:

Мая - 20 гр /прясна/
Прясно мляко - 150 мл / леко затоплено/
Яйца - 3 бр / затоплям ги в топла вода /
Захар - 150 гр
Подсладител - 1 с.л
Олио - 60 мл
Масло - 60 гр / меко/
Ванилия - 1/2 капсула
Брашно - 560 гр / за баница /,пресявам 2 пъти
Сол - 2-3 щипки
Настъргана кора от лимон/сложих есенция/
 
Начин на приготвяне:
 
Маята, прясното мляко и 1 ч.л. захар разбъркваме и сипваме във ваничката.
 
Яйцата и захарта разбиваме много добре
 
Към тях прибавяме олио и маслото и пак разбърквам, накрая сипвам ванилията .Сипвам в машината.
 
Слагаме брашното, солта и кората от лимон.
 
Включваме на 1 програма "Сладък хляб", тегло 1кг, коричка светла.
 
Когато започва печенето, намазваме с жълтък и поръсваме със внимателно със захар, внимателно.Беше се надигнало много тестото.Чудех се какво да го правя,но все пак го оставих в машината.
 
Когато свърши програмата ми се стори ,че кората отгоре не е запечена и изглеждаше светла и сурова, въпреки че отстрани беше добре изпечена.Затова сложих във фурната на вентилатор за 5 Мин на 150 градуса, колкото да хване цвят.
 
Добър апетит! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар