По рецепта на Иван Звездев
Необходими продукти:
Мая - 20 гр /прясна/
Прясно мляко - 150 мл / леко затоплено/
Яйца - 3 бр / затоплям ги в топла вода /
Захар - 150 гр
Подсладител - 1 с.л
Олио - 60 мл
Масло - 60 гр / меко/
Ванилия - 1/2 капсула
Брашно - 560 гр / за баница /,пресявам 2 пъти
Сол - 2-3 щипки
Настъргана кора от лимон/сложих есенция/
Начин на приготвяне:
Маята, прясното мляко и 1 ч.л. захар разбъркваме и сипваме във ваничката.
Яйцата и захарта разбиваме много добре
Към тях прибавяме олио и маслото и пак разбърквам, накрая сипвам ванилията .Сипвам в машината.
Слагаме брашното, солта и кората от лимон.
Включваме на 1 програма "Сладък хляб", тегло 1кг, коричка светла.
Когато започва печенето, намазваме с жълтък и поръсваме със внимателно със захар, внимателно.Беше се надигнало много тестото.Чудех се какво да го правя,но все пак го оставих в машината.
Когато свърши програмата ми се стори ,че кората отгоре не е запечена и изглеждаше светла и сурова, въпреки че отстрани беше добре изпечена.Затова сложих във фурната на вентилатор за 5 Мин на 150 градуса, колкото да хване цвят.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар