.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Хляб с млечна майонеза в хлебопекарна машина

 

Рецепта на Глория С. Матева>>>

 

 Необходими продукти:

200мл прясно мляко
1бр яйцер-р L
100гр млечна майонеза
30гр масло (препоръчително разтопено)
1/2 малка мерителна лъжичка сол (защото и в майонезата има)
500гр брашно (в моя случай бяло)
10гр жива мая натрошена върху брашното (може да се замени и със суха 3-4гр)

Начин на приготвяне:

Всичко се слага по реда на написване. 

Програма за основен хляб
Коричка средна
Големина 1000гр
 
След като е приключила програмата се изчаква 30мин за по- лесно изваждане на хляба.
 
Добър апетит!
 
 
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар