.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Миш-маш в хлебопекарна машина

Авторска рецепта на Пенка Кацарова>>>
 

 Необходими продукти

3-4 яйца
5-6 нарязани на дребно печени червени пиперки от консерва
1 консервна кутия (800г) домати на кубчета
200 г натрошено сирене 
1 глава лук
няколко скилидки чесън
3-4 с.л, олио
сол на вкус
магданоз
 

 Начин на приготвяне:
  
Олиото се загрява на програма "мармалад".
 
Задушават се лукът и чесънът във фазата на загряване на продуктите.
 
Като започнат да въртят бъркалките, се добавя печен пипер и  се оставя да се готви, а бъркалките да бъркат.
 
 
 
След 10-тина мин. се добавят прибавих доматите 
 

 
 
Когато бъркалките спрат да бъркат в края на програмата програмата се включва отново и повторно се пуска програма "мармалад".
 
В началото малко пече без да бърка, а когато се завъртят бъркалките, се добавят йцата(леко разбити). Изчаква се да се покажат готови, тогава се прибавя натрошеното сирене и магданоза, бъркалките да разбъркат няколко пъти машината се изключва.
 
Добър апетит!
 

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар