.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


петък, 9 април 2021 г.

ПАМУК ХЛЯБ, ОМЕСЕН В МАШИНАТА И ИЗПЕЧЕН В ЙЕНСКА ТЕНДЖЕРА ВЪВ ФУРНАТА

Рецепта от Глория С. Матевa>>>

Необходими продукти:

200мл прясно мляко
250мл вода
30мл олио
5гр сол
700гр бяло брашно
10гр жива мая (става и с 3гр суха)


Начин на приготвяне:

Продуктите се слагат във ваничката на машината в посочения ред.

Машината се включва на програма месене, като времето за месене се настройва на 30 мин.

Готовото тесто се изважда от машината с намазнени ръце и се мести в предварително намазнената йенска тенджера. 

Върху тестото се правят разрези, за да са по-оотчетливи след изпичанетои, е добре да се използва чисто бръснарско ножче. Тестото се поръсва със съвсем малко брашно. 

Тенджерата с тестотои се слага в студената фурна, вкюлчва се на горен и долен реотан на 50С. 

След 1:30 часа фурната се превключва на 180С, на горен и долен реотан.

Капака се маха, когато тестото стигне до ръбчето на тенджерата. Това се случва около 30мин след вдигане на градусите, но трябва да се следи, за да не се изпусне моментът.

Хлябът се изпича по индивидуален вклус.

След като прецените, че хлябът е готов, изключете вфурната и оставете в нея готовия хляб още около 20 минути.  

Извадете готовия хляб на решетка и оставете да с еохклади, преди да го разрежете.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар