.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 11 април 2021 г.

ХЛЯБ С БЯЛО, ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ПШЕНИЧНО И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

Рецепта от Snejanka Ivanova>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1000г: 

355 г вода
3 с.л. олио
2 ч.л. сол
3 ч.л. захар
240г бяло брашно
260г пшенично пълнозърнесто брашно
100г царевично брашно
1ч.л. мая

Начин на приготвяне:

Продуктите се слагат в машината в посочения ред.
 
Хлябът се пече на програма "хляб с трици", 1000г, коричка средна. В машините, които не разполагат с такава
програма, може да се използва програмата за пълнозърнест хляб.
 
След края на програмата е добре да се остави в машината поне за 15-20 мин.
 
След това се изважда, охлажда се на решетка и може да се разреже.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар