.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 2 декември 2018 г.

Козунак на страхотни конци, омесен и изпечен в хлебопекарна машина



Козунакът по рецептата на  Mariqna Marinova>>>


Необходими продукти за козунак с тегло

250 мл затоплено  прясно мляко
2 яйца + 1 жълртък за намазване
100 г краве масло (или свинска мас)
1 чаша захар
500 г бяло брашно
кората на 1 лимон или лимонова есенция
1/ 2 кубче прясна мая

Начин на приготвяне:

Всички продукти без прашното се смесват в купа и след това се изсипват в машината.

Върху тях се изсипва брашното.

Машината се включва на програма "Френски хляб"

Преди началото на последното надигане на тестото (веднага след като машината направи кратките полуобороти на бъркалките за изпускане на излишния газ на тестото) , машината с включва на пауза.

Тестото се изважда и се оплита на плитка, след което се връща в машината, а бъркалките може да се отстранят.

Включваме отново машината (или изчакваме да приключи паузата).

Преди да започне печенето (60 м минуто преди края на програмата) намазваме отгоре с жълтък и поръсваме със захар.


Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар