.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


събота, 13 март 2021 г.

ХЛЯБ ОТ БЯЛО И ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО С КИСЕЛО МЛЯКО, ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ И СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ

Рецепта от Teodora Sotirova>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1000 г:

160 гр.кисело мляко
210 гр.вода
1 яйце
1 с.л.захар
1и 1/2 ч.л.сол
1 с.л олио
200гр.пълнозърнесто брашно
400 гр.бяло брашно
1п./7гр./ суха мая
 
150 гр.зелени маслини без костилки, нарязани на четвъртинки.
1/2 водна чаша слънчогледови семки

Начин на приготвяне:

Хлябът се пече на програмата за основен  (обикновен) хляб, коричка средна (медиум)

След около 45 мин от началото (в средата на второто месене), или на сигнала за добавяне на продукти се добавят маслините и слънчогледовите семки.
 
След края на програмата е добре да се остави поне половин час в машината в режим на поддържане на топлината.

След това се изважда и охлажда на решетка.

Добър Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар