.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


събота, 13 март 2021 г.

Пълнозърнест хляб със сушени домати, маслини, чубрица и семена

Рецепта от Teodora Sotirova>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1250г:

430 мл. вода
2 с.л. с връх кисело мляко
2 с.л. олио+1с.л.от марината от суш.домати
2 с.л.захар
1 ч.л.ронена чубрица
1 ч.л сол
1 яйце
350 гр.пълнозърнесто брашно
350 гр.бяло брашно
1п/7гр/суха мая
 
На сигнала за добавките:
 
1/3 водна чаша слънчогледови семки
Около 20 черни маслини, нарязани на четвъртинки.
100 до 150гр сушени домати,нарязани на парченца/като четвърт маслина/.
 
 
 Начин на приготвяне:
 
Продуктите се слагат в машината в реда, посочен в рецептата.
Включва се програмата за пълнозърнест хляб, коричка средна (медиум)
 
Добавките се сипват в машината на сигнала.

След като програмата приключи, хлябът  се оставя в машината на режим "поддържане на топлината" поне 15-20 минути.

Изважда се и се оставя да изстине на решетка.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар