.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


неделя, 21 март 2021 г.

КЮГЕЛХОПФ - НЕМСКИ ДЕСЕРТЕН ХЛЯБ С БАДЕМИ И СТАФИДИ

Рецепта от Павлина Върбанова>>>

 
Необходими продукти за хляб с тегло 500г:

1 яйце
100г масло
1 к.л. сол
3 с.л. захар
60 мл прясно мляко
250г бяло брашно тип 550 (използвано е София Мел Класик)
1.5 к.л. суха мая
20 г цели бадеми
70 г стафиди

 
Начин на приготвяне

Стафидите се накисват предварително в бренди, ром или уиски и след като се нбакиснат, се отцеждат от течността
Маслото трябва да се размекне на стайна температура
 
Продуктите се слагат в посочената последователност, без бадемите и стафидитес изключение на бадемите и стафидите.
 
Включва се на програма "Сладък хляб", тегло 500г., коричка светла.
 
На звуковия сигнал по време н второто месене се добавят бадемите и стафидите..

Охлажда се на решетка.
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар