Рецепта от Павлина Върбанова>>>
Необходими продукти за хляб с тегло 500г:
1 яйце
100г масло
1 к.л. сол
3 с.л. захар
60 мл прясно мляко
250г бяло брашно тип 550 (използвано е София Мел Класик)
1.5 к.л. суха мая
20 г цели бадеми
70 г стафиди
Начин на приготвяне
Стафидите се накисват предварително в бренди, ром или уиски и след като се нбакиснат, се отцеждат от течността
Маслото трябва да се размекне на стайна температура
Продуктите се слагат в посочената последователност, без бадемите и стафидитес изключение на бадемите и стафидите.
Включва се на програма "Сладък хляб", тегло 500г., коричка светла.
На звуковия сигнал по време н второто месене се добавят бадемите и стафидите..
Охлажда се на решетка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар