.

Това е блогът на нашата стабилно развиваща се едноименна група за изделия в хлебопекарна машина във Фейсбук. При нас не чакаме всеки нов член да пита все едно и също – разбираемо е, когато той е новак. Затова ние се стремим изпреварващо да му помогнем, като предлагаме всеки ден интересни рецепти, практични съвети за работа с машината и много нови знания.

Това е единственият по рода си специализиран блог за хляб и други изделия, приготвени в хлебопекарна машина в българското интернет пространство.
В него се публикуват най-добрите, най-интересните и най-сполучливи рецепти за хляб и други изделия в хлебопекарна машина, придружени с оригиналните снимки на изделията, направени от авторите им.
Самите автори са представени в блога с акаунтите си в социалната мрежа.
Ако нашият блог ви харесва, присъединете се към нас ТУК>>> и направете своите рецепти част от него!

.

.


събота, 13 февруари 2021 г.

ХЛЯБ С БЯЛО, ПЪЛНОЗЪРНЕСТО ПШЕНИЧНО И ЦАРЕВИЧНО БРАШНО

Рецепта от книжката на машината, приготвен от Snejanka Ivanova>>>

Необходими продукти за хляб с тегло 1000 г:

355 мл вода

3 с.л. олио

2 ч.л. сол

3ч.л. захар

240г бяло брашно тип 500

260г пълнозърнесто пшенично брашно

100г царевично брашно

1.5 1.л.

За хляба са използвани брашната на "Топаз Мел" - бяло тип 500 и пълнозърнесто пшенично

Начин на приготвяне:

Продуктите се зареждат в  машината по реда, по който са изброени.

Включва се програмата за хляб с трици.

Ако не разполагате с такава програма, може да го изпечете на програмата за пълнозърнест хляб.

Толкова е мек и пухкав!

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар