четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Хляб с млечна майонеза в хлебопекарна машина

 

Рецепта на Глория С. Матева>>>

 

 Необходими продукти:

200мл прясно мляко
1бр яйцер-р L
100гр млечна майонеза
30гр масло (препоръчително разтопено)
1/2 малка мерителна лъжичка сол (защото и в майонезата има)
500гр брашно (в моя случай бяло)
10гр жива мая натрошена върху брашното (може да се замени и със суха 3-4гр)

Начин на приготвяне:

Всичко се слага по реда на написване. 

Програма за основен хляб
Коричка средна
Големина 1000гр
 
След като е приключила програмата се изчаква 30мин за по- лесно изваждане на хляба.
 
Добър апетит!
 
 
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар