петък, 14 януари 2022 г.

Мека пухкава питка с масло и сирене, омесена в хлебопекарна машина и изпечена във фурна

Рецепта от Виктория Георгиева>>>


Необходими продукти: 

За тестото
 
240 мл. вода
2 с.л. зехтин
1 ч.л.сол
1 ч.л. захар
200 г кисело мляко
700 г брашно
2 ч.л. суха мая
 
За пълнежа:
 
100 г масло
350 г сирене 

За намазване

1 жълтък + няколко капки вода или прясно мляко

За поръсване:

сусам
 


 
Начин на приготвяне:
 
Продуктите се слагат в машината по реда, в който са изписани.
 
Включва се програма "месене и втасване".
 
След като тестото удвои обема си, се изважда от машината и се разделя на 3 топки.
 
Всяка топка се разточва, слага й се маргарин или масло и сирене се разнася. 
 
И така, като се сложат се разточва отгоре следващата топка и по същия начин и третата. След като е готово се увива (като рогче) и се разрязва на кръгчета. 
 
Нарежда се в тавата и намазва с жълтък. 
 
Оставя се   на топло да втаса и се пече на 200 градуса до приятна зачервена коричка.
 
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар