четвъртък, 10 февруари 2022 г.

Гъбена чорба (супа с печурки, картофи и моркови) в хлебопекарна машина

 

Класическа рецепта, адаптирана за хлебопекарна от Пенка Кацарова>>>



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 4 ПОРЦИИ:

200 г гъби печурки
1 глава лук
1 к.ч. сметана
2 с.л. зехтин
1 морков
1 картоф
3 скилидки чесън
куркума
магданоз
копър
сол
 
 

 
 НАЧИН  НА ПРИГОТВЯНЕ:


Гъбите (200 г) се почистват и нарязват на по-дребни парчета. 
 
Лукът се нарязва на ситно. 
 
 

 
Ястието се  приготвя на програма "мармалад". През първите 20 минути , преди за завъртят бъркалките, се задушават лукът, после се добавят гъбите. 
 
Щом полуомекнат, се налива вода. 
 
Добавят се морковът и картофът на кубчета, посолява се и се оставя чорбата да се готви до края на приграмата.
 
Прибавят се куркумата и сметаната (може и без сметана ), тук е време за застройката, след което супата отново ври 3-4 минути. 
 
Поднася се топла, поръсена със ситно нарязан копър и магданоз. 
 
По желание може да се сервират и крутони в отделна чинийка.
 
 
 Добър апетит!
 
 

 
 
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар