сряда, 15 декември 2021 г.

Панетоне, изцяло направено в хлебопекарна

Рецепта от Теодора Вълева>>>

Необходими продукти:

За фермента:

140 гр. брашно
250 мл. топло прясно мляко 
7гр.суха мая

За тестото:

125 гр. захар 
110 гр. краве масло 
2 яйца 
1 жълтък 
350 гр. брашно 
1 с.л. настъргана лимонова и портокалова кора 
1/2 ч.л. сол 
200 гр. стафиди (аз сложих червени боровинки накиснати в ром)  
125 гр. захаросани плодове 
180 гр. ситно нарязани бадеми
ванилия
зрънца кардамом
индийско орехче
 

 
Начин на приготвяне: 

В купа се смесват 140 гр. брашно, 250 мл. топло прясно мляко, 7гр. суха мая. 
 
Покрива се и се оставя да втаса за 45-60 мин. 
 
В хлебопекарната сложих захарта, маслото(на стайна Т), яйцата, жълтъка + втасалата смес и дугото брашно 350 гр. 
 
Меси се на програма за месене. 
 
Преди да свърши месенето, се слагат сушените боровинки, бадемите и шоколадови капки.
 
Оставя се да втаса в хлебопекарната. 
 
Пече се на програма само за печене за 45-50мин.
 
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар