сряда, 1 декември 2021 г.

Точен и усукан тутманик, омесен и изпечен в хлебопекарна машина

Рецепта от Теодора Вълева>>>

 

Необходими продукти:

150 мл. прясно мляко (леко затоплено)
1 яйце
2-3 суп. лъж. олио
1 малка мер. лъж. сол
300 гр. брашно
1 малка мер. лъж. мая
1 малка мер. лъж. захар
2 суп. лъж. кисело мляко
 
  
Начин на приготвяне

Месим на програма само за месене и втасване, но не изчакваме до край програмата, а като втаса леко, натискаме пауза и изваждаме тестото. 

Разточваме на правоъгълник мажем с олио, ръсим сирене и оформяме. 

Махаме бъркалките, връщаме оформения тутманик в машината и оставяме да втаса с оставащото време на програмата.

После печем за около 45 мин. на програма само за печене.

 Добър апетит!

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар