неделя, 9 януари 2022 г.

Патладжани – лодки с пълнеж от пилешка кайма и зеленчуци в хлебопекарна машина

Рецепта от Пенка Кацарова>>>

Необходими продукти:

2 патладжана
 
300 г пилешка кайма 
 
Зеленчуци по желание и на вкус: лук, моркови, зелена и/или червена пиперка, скилидка чесън - колкото и каквото обичате
 
малко настърган кашкавал за посипване

Начин на приготвяне:

Зеленчуците за плънката се задушават, добавя се каймата, подправката за пиле, разбърква се да се задуши и тя.

Патладжаните се запичат леко от двете страни на програма "печене" в машината, за да омекнат малко.

После се разрязват на две и се запичат допълнително. 

 

Запечените патладжани се пълнят с плънката, посипва се настърган кашкавал и се дозапичат.

 

Добър апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар