петък, 8 януари 2021 г.

Пълнозърнест хляб с брашно от лимец с нахутена закваска

 

Рецепта от Valia Mladenova>>>

Необходими продукти:

260гр брашно от лимец

260гр бяло брашно

320гр хладка вода

25 гр нахутена мая за хляб

2с.л. захар и 

2 с.л. олио.

Начин на приготвяне:

80гр брашно от лимец се смесва с 320мл хладка вода. 

Прибавя се маята, захарта и олиото. 

Размесват се и сместа стои покрита 1 час на топло да шупне. 

Сипва се в контейнера на хлебопекарната. Отгоре се добавя останалото брашно и в кладенче се слага малко сол.

Пече се на програма "Пълнозърнест хляб", тегло 1кг; тъмна коричка 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар