събота, 5 юни 2021 г.

Безглутенова чабата с маслини и сушени домати

Рецепта от Plamena Dimitrova>>>

Необходими продукти:

280 мл вода
9 гр жива безглутенова мая
280 гр безглутеново брашно
20мл зехтин
7 гр сол

100гр маслини нарязани
100гр сушени домати нарязани

Начин на приготвяне:

Включва се програмата за безглутенов хляб, на сигнала за добавяне на съставки се изсипват маслините и доматите.
След като е омесено и втасало тестото се прехвърля в тавичките за чабата и се връщат в хлебопекарната за да се изпекат.

Ако машината Ви няма такива тавички (повечето тавички нямат), може да изпечете хлебчетата във фурната или да изпечете като обикновен хляб в контейнера на машината.